Dopravní policajti zaznamenali počas víkendu 15 nehôd

28.01.2008 Prešov

Poprad 28. januára (TASR) - Dopravní policajti spod Tatier zaznamenali počas uplynulého víkendu 15 dopravných nehôd, ktoré sa zaobišli bez vážnejších zranení.
Spoločne s hasičmi a cestármi riešili zložitú situáciu na tatranských a podtatranských cestách, kde víchrica vyvracala stromy. Počas noci regulovali dopravu na cestách. Sneženie a silný nárazový vietor znížili viditeľnosť na minimum, takže vozidlá sa mohli pohybovať slimačím tempom.
Vodiči mali problémy nielen na cestách v zalesnených oblastiach regiónu, ale aj na voľných úsekoch, kde bočný nárazový vietor vytláčal z ciest najmä malé osobné autá. Na hlavnom ťahu I/18 medzi Hôrkou a Hozelcom v okrese Poprad skončilo v priekope Daewoo Tico. Vodič zareagoval duchaprítomne a na auto upevnil reflexnú vestu, aby na prekážku upozornil.
Niektoré úseky ciest museli dopravní policajti dočasne uzatvoriť. V okrese Poprad boli uzatvorené cesty Tatranská Štrba - Štrbské Pleso a kratší čas aj úsek medzi Štrbským Plesom a Podbanským. V okrese Kežmarok bola dočasne uzatvorená cesta medzi Spišskou Starou Vsou a Slovenskou Vsou.
Vďaka maximálnemu nasadeniu hasičov, policajtov i cestárov situáciu sa podarilo zvládnuť a cesty sprejazdniť s výnimkou úseku Svit - Batizovce, kde víchrica vyvrátila asi 200 stromov.
 

Vyberte región

mark